Zoeken
  • Institute of Ideas

Duurzaam ondernemenDe wereld wordt overspoeld met miljoenen tonnen afval, waar geen recycle- of kringloopcyclus tegenop kan. Wist je dat slechts 50% van alles wat we weggooien überhaupt in aanmerking komt voor een nieuwe bestemming? En dat slechts 9% van al ons plastic afval daadwerkelijk gerecycled wordt? Wij ook niet… Helaas eindigt ons afval waarvan we dénken dat het opnieuw gebruikt gaat worden vaak in andere landen. Op stranden. In rivieren. Of gewoon op mega-vuilnisbelten en stortplaatsen. Samen zijn we enorm goed geworden in het exporteren van ons afval – als we er zelf maar geen last van hebben…


Stel je voor dat je onderdeel kunt zijn van een ‘groter goed’. Een initiatief dat zich écht inzet voor een betere, schonere wereld. En die niet volgens een ‘uit-het-oog-uit-het-hart-mentaliteit’ met afval omgaat. Wij van Levanto doen mee aan die verandering. En daar kun jij deel van uit maken.


Productie & Inkoop

Waar mogelijk gebruiken wij altijd organische inkt en lijm, in combinatie met compleet gerecyclede en recyclebare materialen om te printen en drukken. Waar we plastic uit ons (productie)proces kunnen halen, doen we dat. En we doen er alles aan om zoveel mogelijk duurzame energie te gebruiken en onze impact op het milieu minimaal te laten zijn. Dat voelt goed en we zijn al lekker bezig al zeggen we het zelf.


Human Resources & Logistiek

Ook voor onze medewerkers doen we niet onder. We maken het mogelijk om thuis te werken en zorgen op deze manier voor minder vervoer en vervuiling. Naast een gezond binnenklimaat en een dagelijkse portie fruit hebben we in al onze ruimtes LED-verlichting, waardoor we minder energie verbruiken. Op onze kantoren zijn veel planten te vinden, die geven onze medewerkers een goed gevoel en neutraliseren de lucht.

 

Naast bovenstaande zaken beheren we 6.955 m2 bos, waarmee we onze CO2-uitstoot die we produceren compenseren. Het bos neemt CO2 op uit de lucht en zet dit om naar zuurstof, die weer wordt afgegeven aan de lucht. Momenteel compenseren we alle CO2-uitstoot die we uitstoten. Een volgende stap wordt het compenseren van CO2-uitstoot van de producten die we leveren.


Minder energieverbruik, minder vervuiling, duurzaam drukken, een gezonde omgeving voor onze medewerkers en het compenseren van onze eigen CO2-uitstoot.

.Als bedrijf leveren wij een hoogwaardige bijdrage aan een betere wereld. Zoals je mag verwachten van een bedrijf anno nu.0 keer bekeken